Hoe ik mijn team laat werken

Samenwerken met collega's

Als je Samenwerken met collega’s als een spel ziet en je snel mobiliseert door de coach of gids van anderen te volgen, heb je je dan ooit afgevraagd of teamwork voor veel mensen de reden is om zakenpartners te worden? Focus op teamwork is de sleutel voor de groei van uw bedrijf om snel en productief te zijn, ongeacht hoe groot of klein uw bedrijf is. Na teamwerk zijn er veel verschillende technieken die worden gebruikt voor extra resultaten of doelen.

We gaan allemaal in een ander tempo vooruit en brengen onze vorderingen onderweg in kaart. Ik zal mijn top drie van delegatieverantwoordelijkheden, hoe ik mijn beslissingen neem en hoe ik mijn team aanstuur, met u delen.

Leider en zijn team

1) Als leider en manager verwacht ik en leer ik de beste ideeën van mijn team/ondergeschikten door interactie. Ik verwacht ook dat zij met de beste oplossingen komen. Als er een alternatief mogelijk is, zal ik dat pad kiezen. Als er echter geen alternatief is, zal ik dat aan mijn team meedelen, zodat zij hun eigen beslissing kunnen nemen om verder te gaan. Bijvoorbeeld, als ik het type manager ben dat graag een idee van een ondergeschikte hoort zonder antwoord of feedback, dan voer ik een evaluatie uit.

2) Ik verwacht en leer Als mijn team en ondergeschikten hetzelfde niveau van begrip hebben. Als er geen gemeenschappelijk begrip is of een gelijkaardige kennis dan zal ik helpen dat te verbeteren door terug op snelheid te komen. De sleutel is om in hetzelfde tempo te blijven werken en geen 1800’s koninkrijk te zijn met een cola sprit achter mijn kinnen. Er is een duidelijke grens tussen goed en efficiënt. Als de baas het rustig aan doet, zullen de werknemers het waarschijnlijk rustig aan doen en hen volgen. Ze willen de baan en dat krijg je. Zodra het team voor een uitdaging staat, moet je samenwerken om een realistische oplossing voor de situatie te vinden.

3) Als mijn team en ik dezelfde persoon zijn dat werkt. We zijn allemaal mensen en individuen die naar hetzelfde resultaat streven. Soms zijn er situaties die dicteren dat ik op een andere manier moet handelen op basis van mijn persoonlijkheid of de mensen met wie ik werk. Die situaties doen zich voor en ik zal proberen ze te evalueren (indien mogelijk) en met hen samen te werken om hen door de blokkade heen te helpen. Als ik een teamlid heb waar ik graag mee samenwerk, zal ik mijn team tevreden en aan het werk houden en mijn vaardigheden en talenten gebruiken om het team te helpen het doel te bereiken of tot een conclusie te komen.

Favoriete momenten met je team

Een van mijn favoriete momenten in mijn jonge carrière was het werken met een team van mensen die verspreid waren over Noord-Amerika. Deze teamleden hadden zeer verschillende achtergronden, gevuld met dezelfde opwinding, frustratie samen met dezelfde grootsheid. We leerden dat we dezelfde doelen hadden en dezelfde gemeenschappelijke banden zagen. We leerden ook dat we dezelfde worstelingen hadden, afgeleid waren van hetzelfde concept en samen moesten blijven voor een gemeenschappelijk doel. Kortom, ‘Six degrees of separation’ zal voor altijd in mijn gedachten en in mijn hart voortleven.