De voordelen van Dry needling

Dry needling Rotterdam

De fysiotherapeutische techniek die bekend staat als dry needling in Rotterdam, is gebaseerd op het verlichten van de spanning in uw spieren die de pijn veroorzaakt. De techniek lijkt op de technieken die bij acupunctuur of acupressuur worden gebruikt, maar in plaats van speldenpunten te gebruiken, zijn de punten droge klieren. Wanneer de punten droog worden gemasseerd, veroorzaken ze geen pijn, maar de kleine hoeveelheden stilstaand water in de punten worden door de massage losgemaakt. Wanneer de punten glad gewreven worden, wordt het stilstaande water weggespoeld, dit veroorzaakt spasmen in de spieren, en verlicht de pijn.

Veel mensen in Rotterdam beschouwen dry needling als een op zichzelf staande behandeling voor ontspanning.

Sommige traditionele Chinese kruidenbeoefenaars gebruiken naaldtherapie (naalden die zo zijn aangepast dat ze passen, of scherpe voorwerpen die scherp genoeg zijn om als naalden te fungeren) om de verschillende kwalen te behandelen. Acupunctuur is al vele jaren een onderdeel van bepaalde technieken uit de Chinese geneeskunde.

De bekendste van deze technieken is naaldtherapie, maar het is de traditionele Chinese kruidengeneeskunde die acupunctuur heeft opgenomen in haar protocollen voor de behandeling van vele aandoeningen. Acupressuurbehandelingen zijn vergelijkbaar, in die zin dat de punten worden geïrriteerd met massage, maar in plaats van met een naald, worden de punten behandeld met een droge schilferige substantie. Behandelingen zijn vaak Simple, en Chronische Acupressuur (213-532-9-discipline), en Chronische Seafoam Flaying (ENTION-932-527-discipline). Ga naar een chiropractor om te horen of dry needling een geschikte behandeling voor u is.

Waarom dry needle en geen acupunctuur?

Dry needling is het meest kosteneffectieve alternatief voor acupunctuur, en meerdere studies hebben de kosten van acupunctuur vergeleken met de kosten van dry needling. Bovendien worden bij acupunctuursessies tot drie keer zoveel naalden gebruikt als bij dry needling; en terwijl de meeste mensen een reeks sessies nodig hebben, is het meestal weken tussen de sessies. In feite is het niet ongewoon dat iemand tot enkele honderden sessies nodig heeft om dezelfde mate van ontspanning te bereiken als bij dry needling sessies. Deze voordelen, afgezien van de prijs, zijn redenen waarom veel mensen dry needling verkiezen boven acupunctuur.

Als u het alternatief wilt proberen, houd er dan rekening mee dat het toewijding en maanden kan vergen voordat u de voordelen begint te zien. Hoewel af en toe een pijntje of pijntje niet nodig is om gezond te blijven, moet u wel proactief zijn in de behandeling van uw aandoening, en veel mensen worden moe van zich steeds ziek te voelen. Luister naar uw lichaam, en beslis of u wilt investeren in de toekomst van uw gezondheid.